Sant Jordi 2010

Setmana del 23 d'abril de 2010

 

JA HA ARRIBAT SANT JORDI!


Els més grans de l’escola, els alumnes d’ESO, han fet diferents treballs per als més petits sobre diversos temes: l’origen dels Jocs Florals, la història del Camino de Santiago i sobre l’obra de Joan Maragall i Miguel Hernández.


Gràcies als nois i noies de 2n i 3r d’ESO  hem conegut l’origen dels Jocs Florals. Ens ha semblat molt curiós a tots ja que no coneixíem la seva existència.


Els alumnes de 4t d’ESO ens han explicat la biografia de dos poetes molt importants: Joan Maragall  i Miguel Hernández, aprofitant que era el centenari del naixement de Miguel Hernández i el cent cinquantè aniversari de Joan Maragall.


Els nostres companys de 1r, 2n i 3r d’ESO ens van presentar un interessant power point sobre “El camino de Santiago”. Ens han donat a conèixer molta informació que no sabíem com: les rutes que es poden fer, com es vesteix un peregrí, i els utensilis i eines que fa servir.


També ens van explicar vàries llegendes sobre el Camí  que ens van agradar força, especialment la de la “Font i el dimoni”. Però l’activitat que més ens va fer gaudir va ser  la del Pictionary, en la que ens van descriure els signes d’identitat dels peregrins i els vam dibuixar.


També els de primària han viscut el dia de Sant Jordi entre dracs, cavallers, princeses i roses.


Alumnes de Cicle Superior de Primària