Colònies de Primària a "Can Bajona"

Clariana de Cardener - Solsona (Lleida)

23 a 25 de maig de 2012

Un entorn magnífic amb unes activitats engresacadores han contribuït a fer d'aquestes colònies una experiència fantàstica.

Podeu veure més de 700 fotografies en versió Flash o versió html (permet copiar)

Cicle Inicial
 • Berenar: FotosFlash Fotoshtml Un deliciós berenar ens esperava a mitja tarda per després reprendre les activitats amb més energies.
 • Excursió: FotosFlash Fotoshtml Itinerari de natura que ens ha portat a conèixer de prop les característiques del paisatge del Solsonès fins arribar al pantà de Sant Ponç.
 • Granja: FotosFlash Fotoshtml L’objectiu d’aquesta activitat és entrar en contacte directe amb els diferents grups d’animals que es troben a la granja. Els alumnes s’hi apropen,  els toquen,  els donen menjar i  participen en la cura i neteja. Treballen quatre punts bàsics: morfologia, reproducció, alimentació i aprofitament. La volta en cavall és una iniciació a la munta, a ensellar i embridar.
 • Hort: FotosFlash Fotoshtml Els alumnes han estat en contacte amb el món de les plantes cultivades per l’home aprenent de manera bàsica el maneig de els eines, les diverses feines de manteniment i els requeriments bàsics de les hortalisses: plantar, regar, adobar, rasclejar, lligar enciams, collir...
 • Pa: FotosFlash Fotoshtml Amb el taller d’elaboració de pa participen directament del procés de transformació de les matèries primeres que sorgeixen de la natura.

Cicle Mitjà
 • Excursió: FotosFlash Fotoshtml Itinerari que ens ha portat a conèixer de prop les característiques del paisatge del Solsonès fins arribar al pantà de Sant Ponç.
 • Granja: FotosFlash Fotoshtml L’objectiu d’aquesta activitat és entrar en contacte directe amb els diferents grups d’animals que es troben a la granja. Els alumnes s’hi apropen, els toquen, els donen menjar i  participen en la cura i neteja. Treballen quatre punts bàsics: morfologia, reproducció, alimentació i aprofitament.
  La volta en cavall és una iniciació a la munta, a ensellar i embridar.
 • Hort: FotosFlash Fotoshtml Els alumnes  han estat en contacte amb el món de les plantes cultivades per l’home aprenent de manera bàsica el maneig de els eines, les diverses feines de manteniment i els requeriments bàsics de les hortalisses: plantar, regar, adobar, rasclejar, lligar enciams, collir...
 • Perfum: FotosFlash Fotoshtml Gràcies a l’alambí de Can Bajona els alumnes han pogut elaborar perfums a partir de plantes aromàtiques i comprendre els processos químics que intervenen en la destil·lació. (evaporació, condensació).

Cicle Superior
 • Aventura: FotosFlash Fotoshtml Hem practicat activitats dinàmiques i d’aventura al llarg de tot un circuit. Amb tot el suport tècnic i material necessari (corda, arnés, casc, mosquetons...) ham pogut demostrar les seves habilitats escalant i passant pels ponts de cordes. Al final, amb la tirolina hem acabat l’aventura.
 • Equitació: FotosFlash Fotoshtml Iniciació a l’aprenentatge de les nocions bàsiques de la munta, ensellar i embridar.
 • Excursió: FotosFlash Fotoshtml Itinerari que ens ha portat a conèixer de prop les característiques del paisatge del Solsonès fins arribar al pantà de Sant Ponç.
 • Rocòdrom: FotosFlash Fotoshtml Enfilant-nos a la paret hem escalat fins a dalt de tot.
 • Supervivència: FotosFlash Fotoshtml Ens han explicat diverses tècniques de com poder construir un refugi en un cas d’emergència i com espavilar-se amb els elements que la mare natura ens ofereix.

Altres fotografies: FotosFlash Fotoshtml En els moments de lleure tots han trobat la diversió fent el que més els agradava: jugar a futbol, gronxar-se, fer construccions al sorral, descansar a l’ombra d’un arbre…
Colònies a l'escola: FotosFlash Fotoshtml Els alumnes que no han anat de Colònies també s’han divertit fent activitats artístiques.