Sortida a Arenys de mar

1r d'ESO 24 de maig de 2006

Els alumnes de primer de la E.S.O. han realitzat una sortida emmarcada dins l'àmbit d'educació ambiental i han realitzat les següents activitats:

Veure fotografies
1. L'home i el mar; el món de la pesca. On ens han mostrat diferents tècniques i arts pesqueres de les costes catalanes: l'encerclament, l’arrossegament, el palangre o el tremall.
Veure fotografies
2. Sortida en Vaixell. En aquesta activitat hem estudiat certes característiques de l'aigua, com és el nivell fòtic, les característiques ambientals que faciliten la navegació o la perjudiquen, la temperatura de l'aigua, etc.
Veure fotografies
3. Els peixos; forma i funció. En aquesta tasca Estíbaliz, la nostra monitora, ens ha recordat allò que vam aprendre en cursos anteriors, a la primària, sobre l'anatomia dels peixos i ja amb termes més científics i adients al curs actual, el seu hàbitat, les seves característiques més importants, etc.
Veure fotografies
4. A trenc d'ona. Hem anat a l'espigó del port, per comprovar la vida a tres àrees concretes, l'infralitoral, el mediolitoral i el supralitoral comprovant la presència de diferents espècies de flora i fauna, així com la seva quantitat.
Veure fotografies
5. La subhasta. Per acabar, abans de tornar cap a L'H hem fet la visita a la llotja d'Arenys, i encara que no l'hem vista en total funcionament, sí que ens han explicat el seu funcionament i hem vist la descàrrega, pesada i situació al "quadrat" de diferents lots de peixos que venien transportant els diferents pescadors de la zona.
Veure fotografies